Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Εκπαίδευση και παιδιά με ειδικές ανάγκες



Μία πολύ ευχάριστη και εποικοδομητική εμπειρία, κατάφερε να αποκτήσει από τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, η εκπαιδευτικός του σχολείου μας Αγγελική Φωτοπούλου. 

Οι ειδικές ανάγκες αποτέλεσαν ένα πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο μελέτης και ενασχόλησης, καθώς καλύπτουν πολλές από τις απαιτήσεις τις σύγχρονης εκπαιδευτικής διαδικασίας και συντελούν στην ωριμότερη αντιμετώπιση διαφορετικών καταστάσεων και συνθηκών, βασισμένη στη σύγχρονη γνώση. Ταυτόχρονα εμβάθυνε και διεύρυνε τα επιστημονικά ενδιαφέροντά της και παρακολούθησε μαθήματα με πρόσβαση σε άλλες κατηγορίες διδακτικού υλικού (οπτικοακουστικό κ.τ.λ.).

Παράλληλα, ήρθε σε επαφή με διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα στην ευρωπαϊκή κοινότητα, επικοινώνησε και συνομίλησε με συναδέλφους της χώρας υποδοχής, αλλά και άλλων χωρών, γνώρισε τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Τσεχίας. Περπάτησε στους δρόμους της Πράγας, συνομίλησε με τους ντόπιους, είδε τα αξιόλογα μνημεία και αξιοθέατά της, παρακολούθησε παράσταση του φημισμένου «Μαύρου Θεάτρου» της Πράγας! 

Επέστρεψε με γνώσεις και εμπειρίες έτοιμη να τις μοιραστεί με τους συναδέλφους και τους μικρούς μαθητές της. Εμπλούτισε τις γνώσεις της, με μοναδικό στόχο να τις αξιοποιήσει ενεργά στην τάξη…


Στο "ITC International Training Center"
Οι συμμετέχοντες από Τουρκία, Λιθουανία, Εσθονία, Γερμανία και Ελλάδα!!!




Παρακολουθώντας...
Ομαδικές δράσεις!!!

Με τις συναδέλφους από τη Γερμανία και τη Λιθουανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου